OVER ONS

1985

Vof Theater Snater

is een samenwerkingsverband van Chris Oelmeijer en Inge Besaris met als doel om ons brood te verdienen met waar het hart van gaat gloeien. We mengden onze liefde voor theater, poppenspel, muziek en elkaar en begonnen in 1985 met het spelen van voorstellingen voor kinderen vanaf 4 jaar. Dat doen we nog steeds, met plezier. En toch is er veel veranderd. Logisch natuurlijk; we hebben ons zowel vakmatig als persoonlijk ontwikkeld en maken keuzes die passen bij wie we nu zijn. Maar de basis is hetzelfde gebleven: de liefde!

Waarom (vooral) voor kinderen?

Als kinderen naar de basisschool gaan, zetten ze hun eerste stappen in de grote wereld, waarin ze gaan ontdekken wie ze zijn.  En wij vinden verbeelding een fantastisch instrument hierbij.

Friesland

In 2016 vonden we ons droomhuis (vrijstaand, mét houtkachel, piano, erf en schuur) in het mooie IJlst. Na bijna 2 jaar verbouwen, vertrokken we uit Woerden om ons in Friesland te nestelen.
Daar gingen we lekker aan de slag.

Inge herschreef het boek Ridder Tim, dat in februari 2021 verscheen bij uitgeverij Lemniscaat.

Chris bouwde een studio aan huis waar hij verschillende muziekopnames maakte, o.a. bij prentenboeken van Lemniscaat en voor de Mannen van Hee (mannenvanhee.nl). Verder reist hij  als technicus mee met Stefano Keizers. 

Op dit moment zijn we samen bezig met een superleuk project voor het Jopie Huismanmuseum in Workum: het maken van een audiotour voor kinderen! Vanaf 17 februari 2022 is deze te bezoeken.