OVER ONS

1985

Vof Theater Snater

is een samenwerkingsverband van Chris Oelmeijer en Inge Besaris met als doel om ons brood te verdienen met waar het hart van gaat gloeien. We mengden onze liefde voor theater, poppenspel, muziek en elkaar en begonnen in 1985 met het spelen van voorstellingen voor kinderen vanaf 4 jaar. Dat doen we nog steeds, met plezier. En toch is er veel veranderd. Logisch natuurlijk; we hebben ons zowel vakmatig als persoonlijk ontwikkeld en maken keuzes die passen bij wie we nu zijn. Maar de basis is hetzelfde gebleven: de liefde!

Waarom (vooral) voor kinderen?

Als kinderen naar de basisschool gaan, zetten ze hun eerste stappen in de grote wereld, waarin ze gaan ontdekken wie ze zijn.  En wij vinden verbeelding een fantastisch instrument hierbij.

Friesland

In 2016 vonden we ons droomhuis (vrijstaand, mét houtkachel, piano, erf en schuur) in het mooie IJlst. Na bijna 2 jaar verbouwen, vertrokken we uit Woerden om ons in Friesland te nestelen.
Daar gingen we lekker aan de slag.

Inge herschreef het boek Ridder Tim, dat in februari 2021 verscheen bij uitgeverij Lemniscaat en in 2023 volgde Takkenhoofd, mét wonderschone illustraties van Irina Filcer (irinafilcer.com).

Chris bouwde een studio aan huis waar hij verschillende muziekopnames maakte, o.a. bij prentenboeken van Lemniscaat en voor de Mannen van Hee (mannenvanhee.nl). Verder ging hij als technicus op tournee met Stefano Keizers.

Samen maakten we de kinderaudiotour voor het Jopie Huismanmuseum in Workum, een fijn en reuze Fries project voor een parel van een museum.

Op dit moment

Chris heeft zich in een nieuw avontuur gestort: musical de Tocht. Een aantal dagen per week mixt hij het geluid in dit gloednieuwe spektakel over de Friese elfstedentocht. Ook in het Posthuistheater in Heerenveen is hij regelmatig als technicus aan het werk.

Inge is weer aan het schrijven. Alleen de titel mag al onthuld worden: Camping Beppe.

En er gloort weer een prachtig gezamelijk project aan de horizon: een prentenboek met twaalf liedjes die Inge door de jaren heen voor verschillende projecten (Theater Snater, Wijs! en Mannen van Hee) geschreven heeft!